Επεξήγηση για μύτες, καρυδάκια & κατσαβίδια

Επειδή δεν είμαστε όλοι μας υδραυλικοί, μηχανικοί ή τεχνίτες πάντα χρειαζόμαστε μία επιπλέον βοήθεια από έναν ειδικό για να διαλέξουμε τη μύτη για το κατσαβίδι μας ή τα καρυδάκια.

Δε γνωρίζετε τι τύπος είναι η βίδα ή η υποδοχή που κοιτάτε και θέλετε να ξέρετε πιο προϊόν να αγοράσετε;
Ρίξτε μία ματιά στον οδηγό μας για να σας βοηθήσει να αγοράσετε το ανάλογο εργαλείο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Υποδοχή για καρυδάκιαΥποδοχή για καρυδάκια
Η βασική υποδοχή που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα εργαλεία που δέχονται υποδοχή για καρυδάκια – όπως μανέλες, καστάνιες, κ.α.

ΕξαγωνοΜύτη Allen – εξάγωνη
Μύτη Allen (Άλεν) σε εξάγωνο σχήμα που το χρησιμοποιούμε με τα γνωστά μας καρυδάκια. Θα τα συναντήσουμε στις περισσότερες ηλεκτρικές μας συσκευές και εξαρτήματα.

ΠολύγωνοΜύτη πολύγωνη
Μύτη παρόμοια με την εξάγωνη αλλά με πιο πολλές αυλακώσεις στα πάσα τους. Βρίσκεται συνήθως σε ηλεκτρικές συσκευές.

Μύτη πολύσφηνηΜύτη πολύσφηνη
Σχεδόν ίδια με την πολύγωνη αλλά οι εγκοπές τις προεξέχουν περισσότερο. Θα τις συναντήσετε περισσότερο σε εξαρτήματα αυτοκινήτων και μηχανημάτων.

Καρυδάκι 34805516TΜύτη πολύσφνηνη 34805516T
Ειδικά καρυδάκια για χρήση μόνο από μηχανικούς. Πολύσφηνα σε σχήμα αλλά με τρύπα στην μέση για την τάπα αποστράγγισης σε Audi A3, A4, A6, και VolksWagen Golf IV, LT.

Καρυδάκι RibeΜύτη Allen Ribe
Εξάγωνες μύτες με εγκοπές Ribe και σώμα σε μορφή Allen. Τις συγκεκριμένες μύτες συνήθως τις χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για εξαρτήματα εντός των μηχανών αυτοκινήτου.

Κλειδί TorxΜύτη Torx
Γνωστή επίσης και ως αστερίσκος με πολλές αυλακώσεις στα πάσα τους σε καμπυλωτή μορφή. Εμφανίζεται συνήθως σε μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Μύτη Torx EΜύτη Torx E
Μύτη Torx E ή αλλιώς γνωστή και ως Torx θηλυκό. Παρόμοια με την κοινή μύτη Torx απλώς οι εγκοπές της είναι πιο απότομες. Θα τη συναντήσετε συνήθως σε μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Torx με τρύπαΜύτη Torx Ασφαλείας (Torx Resistor)
Μύτη με την γνωστή μορφή Torx αλλά με έξτρα τρύπα στο κέντρο τους. Αλλιώς γνωστά και ως Torx ασφαλείας. Θα τα συναντήσετε συνήθως σε μηχανήματα και μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Επεξήγηση για μύτες

Μύτη Torx 5 ακτίνων
Μύτη παρόμοια με την Torx ασφαλείας αλλά με πέντε ακτίνες αντί για έξι. Τις συναντάμε συνήθως σε εξαρτήματα αυτοκινήτων, μηχανών και γενικών μέσων μεταφοράς.

Κλειδί PhillipsΜύτη Phillips
Μύτη σε σχήμα σταυρού αλλά με πιο καμπυλωτό πάσο από το κανονικό σταυροκατσάβιδο που γνωρίζουμε. Θα τα συναντήσουμε συνήθως σε λαμαρινόβιδες.

Κλειδί PoziDriveΜύτη PoziDrive
Μύτη σε σχήμα σταυρού αλλά με επιπλέον αυλακώσεις που σχηματίζουν μύτη στις γωνίες του άξονα. Θα τις συναντήσουμε συνήθως σε ξυλόβιδες ή νοβοπανόβιδες.

Ίσιο κλειδίΊσια μύτη
Η γνωστή σε όλους μας ίσια μύτη. Μία ευθεία απλή γραμμή. Για τέτοιο είδους βίδες ζητήστε ένα ίσιο κατσαβίδι. Θα τη συναντήσουμε σχεδόν παντού.

Κλειδί σταυρόςΜύτη σταυρός
Τη συναντούμε κάθε μέρα κι ας μη το ξέρουμε. Σε όλα τα εξαρτήματα. Υδραυλικά, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά. Ζητήστε ένα απλό σταυροκατσάβιδο και είστε έτοιμοι.

Tri-Wing

Μύτη Tri-Wing
Μύτη με τρεις αυλακώσεις σε σχήμα Y/X που τις συναντάμε συνήθως σε ηλεκτρονικές και μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Spanner

Μύτη Spanner (διχαλωτή)
Μύτη σε δύο εγκοπές αριστερά και δεξιά την οποία αν και συναντάμε πιο σπάνια θα τη βρούμε συνήθως σε ηλεκτρονικές συσκευές.

TorqΜύτη Torq (σταυρός ασφαλείας)
Μύτη σε σχήμα σταυρού αλλά με διαφορετικό κέντρο που χρησιμοποιείται συνήθως από μηχανικούς αυτοκινήτων σε εξηδικευμένες εργασίες.

Γνωρίζετε πλέον ποια μύτη χρειάζεστε; Μην ξεχνάμε όμως πως χρειάζεται να γνωρίζουμε και το σωστό μέγεθος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε μία φωτογραφία στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@polisafety.gr με την μύτη σου σας προβληματίζει και οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα σας.

Σας αρέσει αυτό το άρθρο;

Κοινοποιηση σε Facebook
Κοινοποιηση σε Twitter
Κοινοποιηση σε Linkdin
Κοινοποιηση σε Pinterest

Αφήστε ένα σχόλιο

Δεν θα άφηνες το καλάθι σου έτσι απλά, σωστά;

Εισαγάγετε τα στοιχεία σας παρακάτω για να αποθηκεύσετε το καλάθι αγορών σας για αργότερα. Και, ποιος ξέρει, ίσως σας στείλουμε ακόμη και έναν εκπτωτικό κουπόνι.🙂

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπο μας. Με την περιήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους.

Συχνές ερωτήσεις ℹ️

Για να δείτε την εξέλιξη της παραγγελίας σας Πατήστε ΕΔΩ 

Δευ – Παρ: 8:00 AM – 17:00 PM

Η διεύθυνση μας είναι

Ι. Κωλέττη 26 ( έναντι Ο.Π.Α.Π. – Τ.Ε.Β.Ε )
54627 Θεσσαλονίκη

Για να δείτε που βρίσκεται στον χάρτη πατήστε το ΕΔΩ

Email: info@polisafety.gr
Τηλέφωνο: 2310525234

Για να δείτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας πατήστε το ΕΔΩ