Τεχνικό Πολυκατάστημα

Η ίδρυση της εταιρίας POLISAFETY πραγματοποιήθηκε το 1981 από τον κ. Πολύδωρο Λεπτοκαρίδη μετουσιώνοντας σε πράξη την επιθυμία του να δημιουργήσει μια σειρά από προϊόντα τα οποία θα προστάτευαν τους εργαζόμενους σε βαριές βιομηχανίες αλλά και σε κάθε εργασία που υπήρχε ανάγκη προστασίας από τους καθημερινούς κινδύνους, στον εργασιακό χώρο. Η αναγνώριση της ανάγκης που είχε η αγορά για την δημιουργία αξιόπιστων, πιστοποιημένων και ποιοτικών προϊόντων για την προστασία των εργαζομένων και όχι μόνο ήταν η ώθηση για την κατασκευή δερμάτινων γαντιών καθώς την παράλληλη εισαγωγή αντίστοιχων ειδών προστασίας εργαζομένων όπως παπούτσια ασφαλείας, μάσκες προστασίας αερίων, γυαλιά προστασίας, ενδύματα και φόρμες εργασίας, αδιάβροχα, κώνους και πλέγματα ασφαλείας, γάντια εργασίας, πάστες καθαρισμού χεριών, ασπίδες προστασίας, ωτοασπίδες θορύβου, γαλότσες, μπότες ασφαλείας, φίλτρα ασφαλείας .

Όλα αυτά πάντα με την πιστοποίηση ευρωπαϊκής φόρμας και σύμφωνα με όλες τις διατάξεις προδιαγραφών, κάτι στο οποίο η εταιρία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα. Αυτό συντέλεσε να ανέβει η εταιρία στο επίπεδο πωλήσεων, να ξεφύγει από τα σύνορα της Θεσσαλονίκης και γίνει πρωτοπόρος στην βόρεια Ελλάδα στα είδη προστασίας εργαζομένων. Η εταιρία του Λεπτοκαρίδη Πολύδωρου έπειτα από κάποια χρόνια δημιουργικά, ανέπτυξε ένα σοβαρό αριθμό συνεργατών που μέσα σε αυτό το φάσμα περιλάμβανε και μεγάλες βιομηχανίες , Αλουμιλ Α.Ε , Σιδενορ Α.Ε, Sato A.E, Πυραμις Α.Ε, Κλενμαν Α.Ε, καθώς και πολλές άλλες. Η ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού καθώς και η αμοιβαία εμπιστοσύνη με τούς πελάτες, μας ώθησε να λάβουμε συμμετοχή στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης για δύο συνεχή έτη 1994-1995. Εκεί μας τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί πελάτες, συνεργάτες καθώς και το κοινό των επισκεπτών της έκθεσης.

Από το 1995 και έπειτα βάλαμε πλώρη για τους επόμενους στόχους που ήταν η πιστοποίηση από το ΕΛΚΕΔΕ (Ελληνικό Κέντρο Πιστοποίησης) για το πλέον μοναδικό προϊόν κατασκευής μας, τα πυρίμαχα γάντια. Οι δοκιμές γίνανε με τις υψηλότερες βαθμολογίες που παρέχουν οι δοκιμές ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων, σχετικά με το επίπεδο προστασίας από θερμότητα και από μηχανικούς κινδύνους. Τα προϊόντα ικανοποιούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΝ 420, ΕΝ 388, ΕΝ 407. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται με το πιστοποιημένο υλικό PARA ARAMID της εταιρίας DUPONT.

Όσο η αναγνώριση και η ζήτηση μεγάλωνε μας έδωσε ώθηση να συνεργαστούμε με μεγάλους οίκους κατασκευής και εμπορίας. Προσθέσαμε στην γκάμα μας και άλλα προϊόντα όπως εργαλεία ηλεκτρικά, εργαλεία χειρός , μηχανήματα και παντός τύπου προϊόντα κήπου, βίδες γαλβανιζέ, βίδες ανοξείδωτες, συστήματα ραφιών, είδη κοπής και λείανσης, είδη στερέωσης ( βύσματα πλαστικά και μεταλλικά για εφαρμογές μπετου, χημικά βύσματα) χημικά προϊόντα ( σιλικόνες, αφρούς πολυουρεθανης, κόλλες στιγμής κ.α.) συστήματα στερέωσης, επιπλέον μέσα ατομικής προστασίας και οικιακά είδη. Συνεχίσαμε και συμπληρώσαμε στην εταιρία, σύμφωνα με την εξέλιξη τις τεχνολογίας ,το πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα με την ονομασία polisafety.gr και λίγο αργότερα δημιουργήσαμε το αποκλειστικό και πολυγλωσσικό site με την ονομασία firegloves.org για την προώθηση του προϊόντος μας , πυρίμαχα γάντια. Το 2013 επιπλέον προσθέσαμε ακόμα μια ιστοσελίδα, την ta-ergaleia.gr , για την προώθηση των προϊόντων μας αντιλαμβάνοντος την επιθυμία του κόσμου για επιπλέον ενημέρωση πάνω στα προϊόντα της εταιρίας μας.

Στόχος μας είναι η μακροχρόνια προσφορά προς την αγορά, προϊόντων υψηλής ποιότητας και χρηστικότητας για την προστασία των εργαζομένων, εργαλεία, βίδες, οικιακά, που να απευθύνεται σε βαριές βιομηχανικές εργασίες έως χειρονακτικές. Κύριος στόχος επίσης, είναι η επέκταση μας σε παγκόσμιο επίπεδο με πιστούς και ικανοποιημένους πελάτες.